середа, 9 листопада 2016 р.

День української писемності та мови

   9 листопада 2016 року, як і щороку, учні нашої школи долучилися до масових заходів країни спрямованих на популяризацію української мови. Для учнів сьомих класів було проведено театралізоване свято «Моя мова – мова моєї України».
Ведучі заходу нагадали присутнім історію розвитку писемності, розповідали про основоположників та митців, які своєю творчістю боролися за нашу мову. Згадали діти й той тернистий шлях, який довелося пройти у своєму становленні сучасній українській мові. Їх розповіді чудово доповнювались поезіями про мову, в яких відчувалась глибока повага і любов.
Усім присутнім дуже сподобалася драматична поема у виконанні учнів 7-А класу «Така її доля», створена за мотивами «Календаря долі української мови»
   Чудовим доповненням свята була й тематична виставка літератури «Ой, яка чудова українська мова», яка привертала увагу всіх присутніх. По закінченню заходу, діти активно відповідали на запитання тематичної вікторини, чим показали чудові знання української мови.
  Наша мова – багатогранна, хвилююча, ласкава. Вона є невичерпним джерелом мудрості, краси, мужності та незламності духу. Тому ми повинні вивчати її, любити та гідно користуватися її незліченними багатствами.




Немає коментарів:

Дописати коментар