вівторок, 22 листопада 2016 р.

Україна – це територія гідності та свободи


 
 21 листопада 2016 року в Помічнянській ЗШ І-ІІІ ступенів №3 відбувся захід, присвячений революційним подіям 2004 року та Революції Гідності. Для учнів 7-а класу було проведено урок мужності «Україна – це територія гідності та свободи». Хвилиною мовчання вшановано память загиблих героїв. Школярі розповіли про доленосні події в Україні початку XXI століття, патріотизм та мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Тож, зараз найменше, що ми можемо зробити для цих героїчних і відчайдушних людей – це пам’ятати про них, їхню високу мету й їх подвиг. Поетапно відтворювалися події, що відбувалися на головному Майдані столиці.
   Звучали вірші «Мамо не плач», «Героям слава» та «Небесна сотня». Кожне слово, яке лунало цього дня було наповнене болем і сльозами за жертвами та ненавистю до їх катів. Школярі під гімн Небесної сотні «Пливе кача» запалили свічу і передавали її з рук в руки.
   На долю нашої рідної неньки-України випало чимало: війни та мир, поразки і перемоги, чорні зради та славетні подвиги синів та доньок. Однак, не зважаючи ні на що, вона була і залишається вірною матір’ю українців, які свято шанують і люблять її. В цей великий День ми пам’ятаємо про те, що Україна – багатонаціональна та багатомовна, але Україна – єдина. Ми цінуємо та любимо нашу Батьківщину, зберігаємо наш патріотизм, віру та силу духу для майбутніх поколінь.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар