середа, 14 березня 2018 р.

ЗАГАДКОВА МАТЕМАТИЧНА КОНСТАНТА

   14 березня 2018 року учні 8-А класу традиційно відзначали Міжнародний день числа π. Найматематичніше свято світу заснував у 1987 році фізик із Сан-Франциско Ларрі Шоу. Він виявив, що американська система запису дати 14 березня та часу 1:59 годин відповідає першим цифрам числа π≈3,14159… 
   Саме цього дня, 14 березня 1879 року, народився відомий німецький фізик-теоретик, лауреат Нобелівської премії, творець спеціальної та загальної теорій відносності – Альберт Ейнштейн.
  Восьмикласники підготували цікаві повідомлення щодо числа π, переглянули відеоролики із рекордами запам’ятовування знаків цього числа. 
  Після урочистих промов присутні перейшли до конкурсів, пов'язаних із числом π. Загадки та математичні ребуси наповнили зібрання атмосферою затишку і веселощів.
Потім настала найсмачніша частина свята – частування пирогами із зображеним на них числом π.
Ця загадкова математична константа, не зважаючи на численні наукові відкриття, дотепер залишається незбагненною математичною константою. Дослідження показали, що послідовність цифр числа π є випадковою та не має жодної закономірності. Однак, науковці вважають, що число π у закодованому вигляді містить усі написані та ненаписані книги та будь-яку інформацію взагалі.





Немає коментарів:

Дописати коментар