понеділок, 12 березня 2018 р.

ВИСОКЕ СВІТЛО ІМЕНІ ТА СЛОВА

   12 березня 2018 року у 8-А класі Помічнянської ЗШ І-ІІІ ст. №3 проведено захід-гру «Високе світло імені та слова», присвячений Дню народження українського геніального поета, художника, громадянина і патріота – Тараса Григоровича Шевченка.
   Переглянувши фрагменти історико-біографічного фільму «Тарас Шевченко», ми всі поринули у складний, але, водночас, простий світ великого українця. Незламний дух, пристрасне бажання жити у демократичній державі, любов до свого народу, справедливість, - ось ті риси, завдяки яким Т.Г. Шевченко отримав світове визнання.
   Завдяки конкурсам «Біографічне лото», «Тарасові жарти» та «Крилаті вислови Т.Г. Шевченка» восьмикласники згадали біографію поета, по-новому осмислили його твори, проаналізували духовні пошуки того покоління.
   Наприкінці заходу учні висловлювали власне ставлення до творчості Великого Кобзаря. Ми, як і великий поет, живемо в епоху визначальних змін, тому відчуваємо відповідальність за майбутнє нашої держави. Т.Г. Шевченко є для нас прикладом душевної краси й жертовності, а його твори дають нам віру в справедливість і силу, щоб вистояти та перемогти.
   На згадку про захід учні отримали афоризми геніального поета.
 Сподіваюся, що сьогоднішній захід допоміг нам усім пригадати сторінки складного і трагічного життя Т.Г. Шевченко, а також дізнатися щось нове та цікаве із життя та творчості Великого Кобзаря.






Немає коментарів:

Дописати коментар