вівторок, 6 лютого 2018 р.

КНИГА ТА КОМП'ЮТЕР – АТРИБУТИ СУЧАСНОГО ЖИТТЯ

    05 лютого 2018 року учні 8-А класу Помічнянської ЗШ І-ІІІ ст. №3 взяли участь у дискусії «Книга та комп’ютер – атрибути сучасного життя». Ми живемо в епоху інформаційних технологій. Комп'ютери, ноутбуки, гаджети, планшети, смартфони, Інтернет проникають у всі сфери життя. У зв’язку з цим, доволі часто доводиться чути, що Інтернет та книга стали конкурентами. Тому сьогодні ми вирішили з’ясувати роль цих засобів у розвитку культурного та інтелектуального рівня людини.
  Приводячи переваги друкованих видань, учні зазначали, що книга – це одвічна цінність людства. Про книгу відомо багато прислів’їв та афоризмів: «Книга – джерело знань», «Книга вчить, як на світі жити», «Людина без книг як риба без води» та ін. Традиційна книга може стати гарним, цінним та щирим подарунком на довгі роки. Крім того, можливість фізично погортати книгу також багато означає для людини.
Мережа інтернет робить інформацію доступною багатьом. Електронну версію книги можна знайти безкоштовно в текстовому форматі в Інтернеті. Натомість вартість друкованих видань далеко не завжди всім по кишені. Крім того, багато читачів вважає, що цифрові книги набагато зручніші, ніж друковані, адже менше важать та займають дуже мало місця в сумці. 
  У книг, як і в людей, доля складається по-різному: одні просто існують, а інші живуть вічно в серцях нових поколінь. Книги, так само як і люди, мають свій День народження. 
До заходу було здійснено підбірку найкращих та найвідоміших книг-ювілярів 2018-го року. Так, цьогоріч відзначається 50-річчя виходу друком роману О. Гончара «Собор» (1968 рік), який закликає оберігати культурне та історичне надбання українського народу. Основний підручник початкової школи – Буквар – побачив світ 40 років тому, в 1978 році, ставши незамінним помічником першокласників. 
  Відзначили також ювілейні дати книжок видатного українського педагога В. О. Сухомлинського: 60 років від виходу книги «Педагогічний колектив середньої школи: з досвіду роботи сільської школи» (Москва, 1958 рік); 55 років від виходу книг: «Дума про людину» (Москва, 1963 рік), «Моральний ідеал молодого покоління» (Москва, 1963 рік), «Шлях до серця дитини» (Київ, 1963 рік); 50 років від виходу книг: «Серце віддаю дітям. Нариси вихователя» (Берлін, 1968 рік); «Педагогічний колектив середньої школи: з досвіду роботи сільської школи» (Токіо, 1968 рік). 
   Усі ці книги зробили вагомий внесок у розвиток науки та літератури. Ними й досі зачитуються діти й дорослі та щораз знаходять для себе щось нове і цікаве. 
  Підсумовуючи було з’ясовано, що книга і комп’ютер – це основні джерела інформації, які не конкурують, а вдало доповнюють один одного. 








Немає коментарів:

Дописати коментар