середа, 21 лютого 2018 р.

ЧАРІВНІ ЗВУКИ, УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО – МОЯ СЕРДЕЧНА РІДНА МОВА!

Святкування Міжнародного дня рідної мови, 21 лютого 2018 року, в Помічнянській ЗШ І-ІІІ ст. №3, розпочалося із тематичної лінійки «Кращої ніж рідна, мови не буває». Мова є важливим атрибутом української держави, тому долучення до національної ідеї є передумовою розвитку та процвітання України.
Учні старшої школи організували виставку стінгазет «Збережімо чистоту рідної мови». Творчий та креативний підхід до висвітлення теми забезпечив представлення змістовних і цікавих робіт.
Учні початкових класів виготовили «Мовне намисто» та вкотре підтвердили, що рідна мова – це не лише засіб спілкування, а й частинка нашої душі.
Знаково, що саме в цей день розпочався шкільний етап міського конкурсу учнівських робіт «З Україною в серці».
У 8-А класі проведено конкурс скоромовок-спотиканок «Хто зможе повторити?». Скоромовки сприяють не лише виробленню дикції та правильної артикуляції, але й підвищують культуру мовлення.
З радістю та задоволенням учні взяли участь у конкурсі кращого декламатора поезій. Емоційне та проникливе розуміння творів є свідченням патріотизму та любові до рідної мови та всього українського.
Знання рідної мови – це не лише обов’язок кожного з нас, а й усвідомлення того, що ми – українці; громадяни славетної держави – Україна.
















Немає коментарів:

Дописати коментар