понеділок, 12 лютого 2018 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЖІНОК ТА ДІВЧАТ У НАУЦІ

  Гарною традицією Помічнянської ЗШ І-ІІІ ст. №3 стало відзначення Міжнародного дня жінок та дівчат у науці. Це свято запроваджене Резолюцією 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 року та відзначається 11 лютого. За даними Інституту статистики ЮНЕСКО у світі 28% жінок-науковців. Що стосується України, то статистика набагато краща – 46% жінок-науковців.
  В рамках заходу ми згадали всесвітньо відомі імена таких жінок-математиків як Гіпатія Олександрійська, Августа Ада Лавлейс (Байрон), Софія Василівна Ковалевська. Предметом нашого обговорення також стали українські жінки математики. Серед них – Борок Валентина Михайлівна, Вірченко Ніна Опанасівна, Матвієнко Галина Павлівна, Сита Галина Миколаївна, Слєпкань Зінаїда Іванівна, Ющенко Катерина Логвинівна. Кожна із цих жінок вкладає душу у розвиток математики. Завдяки їхній праці людство впродовж багатьох століть відкриває для себе все нові й нові грані неповторної «цариці всіх наук».
  Таким чином, очевидно, що для науки не має значення стать людини, її соціальний статус та ідеологічні переконання. Талант людини, уміння перебороти свій страх та невпевненість, терпіння та наполегливість, - ось головні критерії, які визначають справжнього науковця.



Немає коментарів:

Дописати коментар