четвер, 15 лютого 2018 р.

ЛЮБОВ ПРИДУМАНА НЕ НАМИ, ВОНА ВІД БОГА НАМ ДАНА…



  14 лютого 2018 року у Помічнянській ЗШ І-ІІІ ст. №3 пройшов урок-вистава, присвячений Дню Святого Валентина. Сьогодні присутні ознайомилися з різними версіями історії виникнення свята, яке має стільки ж прихильників, скільки й противників. Але це ще один привід сказати лагідні слова, згадати зворушливу поезію, послухати чарівну музику.
В цей день учні прикрасили шкільні коридори валентинками, повітряними кульками і яскравими стінгазетами. Свято Валентина – одне з найулюбленіших, адже воно звеличує найпрекрасніше почуття – кохання.
А потім розпочалася справжня вистава…
Цікавою та захопливою видалася гра найвідоміших закоханих світу – Ромео та Джульєтти. Їхня історія – яскравий приклад того, що кохання найсильніше почуття і навіть смерть не здатна його зруйнувати.
Історія кохання українських героїв – Мавки та Лукаша нікого не залишила байдужим та показала, що любов відкриває в людині найкращі якості.
Любов на межі реальності та містики героїв М. Булгакова спонукає до філософських роздумів та вчить не боятися почуттів. Майстер і Маргарита – закохані, які здолали сумніви, біль та розпач та, врешті, перемогли самих себе.
Учні декламували вірші Т. Шевченко, Л. Українки, Г. Сковороди, В. Сосюри, Л. Костенко, пов’язані з любовною тематикою.
Наприкінці заходу було проведено майстер-клас із виготовлення валентинок. Учні не тільки підбирали яскраві кольори для листівок у формі сердечок, але й оригінально їх підписували, висловлюючи свої почуття та емоції. Фінал свята був дуже зворушливим, адже учні присвячували свої валентинки: мамам й татам, бабусям і дідусям, знайомим і друзям, рідній школі й вчителям. Нікого не залишили байдужими виготовлені блакитно-жовті сердечка зі зворушливими словами про Україну та наших захисників-патріотів.
Є вічні цінності та категорії, серед яких – кохання. Саме воно спонукає до відважних вчинків, написання віршів та створення шедеврів. Але, слід пам’ятати, що любов – це не лише поезія, а й велика відть.


Немає коментарів:

Дописати коментар