пʼятниця, 22 вересня 2017 р.

ЗЕМНИЙ УКЛІН ВАМ, ПАРТИЗАНИ!

   22 вересня 2017 року в Помічнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №3 відзначався День партизанської слави. Ця дата є символічною, адже саме 22 вересня вважається початком підпільно-партизанського руху в Україні. Сьогодні, на урочистій лінійці, ми вшанували подвиг партизанів та підпільників у період Другої світової війни 1941-1945 рр.
  Захід розпочався благодійною акцією «Зірка пам’яті». Потім, учні відвідали музей школи, де їм розповідали про те, що під час війни на території України налічувалося більше мільйона учасників партизанського руху. Усі вони входили у понад 6200 партизанських загонів та підпільних груп, і наносили дуже болючі удари ворожим військам. Біля 200 тисяч партизанів, за виявлену ними мужність, нагороджено орденами і медалями.
  Велике враження на присутніх справила книжкова виставка: «А смерть їх безсмертям зустріла». Дійсно, величні подвиги цих героїв в суворий воєнний час, заслуговують шани і поваги, а пам'ять про них буде жити у віках.
   В цей важливий історичний день ми вкотре подякуємо народним месникам за той неоціненний внесок, який вони зробили в ім’я великої Перемоги над фашизмом. Це день справедливості, сили духу та безмежної любові до своєї Батьківщини.






Немає коментарів:

Дописати коментар