пʼятниця, 21 квітня 2017 р.

Міжнародний день Землі – свято чистої води, землі і повітря

  Напередодні Міжнародного дня Землі, що відзначається у всьому світі 22 квітня, у 7-А класі проведено годину спілкування, присвячену цій актуальній події. Діти розповідали про те, що захист природи – це справа, яка має об’єднати усіх. Кожен пригадав, що він зробив заради збереження навколишнього середовища (посадив дерево, очистив від сміття територію тощо) та що планує зробити в майбутньому. 
   Дедалі частіше ми чуємо із засобів масової інформації про екологічні проблеми людства і вражаємося їх масштабам. Тож слід замислитися над тим, що вони стосуються кожного з нас.    Доречним видалося обговорення проблеми відповідального та екологічно грамотного ставлення до навколишнього середовища. Всі ми розуміємо, що в природі усе влаштовано гармонійно та досконало. Тому і берегти її також потрібно правильно, інакше наслідки можуть стати плачевними… 
  Повчальною стала розповідь про те, як Людина побачила, що зубастий вовк напав на маленьке беззахисне ягнятко. Людина убила вовка і врятувала бідолаху. 
Потім вона побачила, як це ненажерливе ягня знищує чудову травичку. Спокійно дивитися на це свавілля Людина не могла, тому вбила ненаситну тварину і врятувала лугову красу.
Потім Людина прочитала статтю про рослини, з якої дізналася, що ці бур'яни висмоктують усі соки з ґрунту і виснажують його. Людина старанно вирвала їх із корінням і героїчно врятувала родючу землю. Потім людина побачила, що чорна брудна земля спотворює мальовничий пейзаж, і все заасфальтувала. Потім Людина гордо озирнулася і подумала: що б ще зробити корисного і доброго?
  Кожен зрозумів мораль цієї розповіді. В природі не існує нічого зайвого, тому знищуючи, на власний розсуд, один із її компонентів, можливо порушити усю екосистему. Сподіваюся, що сьогоднішній захід заклав міцне підґрунтя для розвитку подальшої екологічної культури дітей. 
   Так давайте насолоджуватися красою і берегти те, що залишилося… 











Немає коментарів:

Дописати коментар