четвер, 1 грудня 2016 р.

Нас об'єднує любов до математики


   1 грудня 2016 року учні 11 класу зібралися на чергове засідання математичного гуртка. Такі зібрання дають можливість обговорити навчальні теми, що виходять за межі шкільної програми, обмінятися ідеями, міркуваннями з того чи іншого питання, поспілкуватися з однолітками, яких об'єднує любов до математики, до навчання. 
   Тема заняття - «Розв'язування задач з параметрами». 
Задачі з параметрами – це ефективні вправи для розвитку інтелектуальних здібностей, логічного та аналітичного мислення, уміння порівнювати та узагальнювати. При розв’язанні задач з параметрами з’являється можливість повторити програмовий матеріалу, внаслідок чого відбувається його систематизація та більш глибоке засвоєння. Крім того, завдяки розв’язуванню задач з параметрами формується уважність, цілеспрямованість, працелюбність, виховується сила волі та математична культура. Однак, слід пам’ятати, що розв’язування таких задач викликає і труднощі, що пов’язано з тим, що вони містять велику кількість формул та методів. 
   Розв’язувати такі задачі – це «вищий пілотаж», адже крім типових завдань є ціла низка індивідуальних, штучних задач, розв’язувати які можна навчитися, оволодівши всіма техніками міркувань.  





Немає коментарів:

Дописати коментар