середа, 22 лютого 2017 р.

«МОВИ НЕМА БЕЗ НАРОДУ І НАРОДУ БЕЗ МОВИ НЕМА…»

Рядками із вірша Володимира Забаштанського розпочалося мовне свято, проведене 21 лютого 2017 року в 7-А класі Помічнянської ЗШ І-ІІІ ступенів №3, присвячене Міжнародному дню рідної мови:
Як нема без зірок небозводу,
Як блакиті без сонця нема,
Так і мови нема без народу,
І народу без мови нема
    Учні розповіли, що Міжнародний день рідної мови – це свято, яке відзначається у всьому світі, починаючи з 2000 року. Генеральна конференція ЮНЕСКО проголосила його на своїй ХХХ сесії з метою захисту мовної і культурної багатоманітності. Чимало цікавого та корисного учні 7-А класу дізналися завдяки проведеній мовній грі «Рідна мова в іграх, віршах, загадках». Також присутні розгадували ребуси та відповідали на питання вікторини, пов’язані з мовною тематикою.
   Завдяки мовному святу, ми вкотре переконалися в тому, що кожен народ має любити та шанувати свою рідну мову, вчити та захищати її. Мова твориться віками і приймає участь у цьому весь народ, який думає нею, розмовляє, передає з покоління до покоління… Знаючи та правильно користуючись рідною мовою, кожен буде утверджуватися як всебічно розвинена людина та гідний громадянин своєї держави. Ми – українці. Рідна українська мова – це наша духовна скарбниця. Ми любимо її всім своїм серцем та пишаємося тим, що є громадянами великої держави.





Немає коментарів:

Дописати коментар