пʼятниця, 25 вересня 2015 р.

До дня народження Михайла Остроградського

   24 вересня 2015 року, у день народження Михайла Остроградського, учні 7-х класів провели усний журнал "Михайло Остоградський - видатний математик, механік, учений, педагог"
Знаючи життєвий та творчий шлях Михайла Васильовича боляче констатувати, що нині в багатьох джерелах про нього кажуть, як про російського вченого. Однак, не зважаючи на все це, в кожному математичному довіднику та підручнику з математики ім’я М.В. Остроградського присутнє, і ми повинні пишатися тим, що такого геніального вченого подарувала світові українська земля.
    Дослідження життєвого та творчого шляху Михайла Остроградського здійснювалося шляхом мандрівки сторінками усного журналу. Перша сторінка була присвячена вивченню родоводу видатного українця та називалася «Михайлове коріння». Друга сторінка «Дитинство Михайла Остроградського» дозволила простежити перші уподобання вченого, його пристрасть до пізнання навколишнього світу. «Михайло Остроградський і наука» – третя сторінка усного журналу. Завдяки четвертій сторінці «Михайло Остроградський і Тарас Шевченко – українські генії» учні дізналися про творчі погляди відомий українців, їх любов до своєї батьківщини. Остання сторінка – «Наукова спадщина Михайла Васильовича Остроградського» присвячена дослідженню внеску вченого у розвиток науки. Подорож сторінками усного журналу ще раз свідчить, що українська земля багата талановитими людьми, які мають світове визнання. ЮНЕСКО у 2001 році внесла М.В. Остроградського до переліку видатних математиків світу.  


Немає коментарів:

Дописати коментар