субота, 16 січня 2016 р.

Математика – це не лише формули і теореми

    Математика – це не лише формули і теореми, а ще і ті люди, які нею займаються та присвятили їй все життя.
     15 січня 2016 року на уроці алгебри десятикласники вивчали тригонометричні тотожності. На історичній хвилині говорили про Софію Ковалевську, адже саме в цей день, 15 січня 1850 року, вона народилася, про жінку, якою пишається весь світ, захоплюючись і дивуючись її талантам і здібностям.
     Софія Ковалевська вже в 11 років дивувала вчителя математики, вирішуючи геометричні задачі своїм оригінальним способом. У 14 років, не знаючи тригонометрії, вона розумілася у складних тригонометричних формулах. Софія Ковалевська мріяла навчатися в університеті, але в Росії XIX століття жінок не допускали до вищої освіти. Однак, не зважаючи на всі перешкоди, Софія наполегливо йшла до своєї мети.
    Протягом усього життя Софія Ковалевська відстоювала своє право – бути вченим, професором, дослідником нарівні з чоловіками. І їй це вдалося.
     Ми маємо наполегливо йти до своєї мети, як робила це Софія Ковалевська. Природа наділила кожного з нас талантами і здібностями. І потрібно не загубити їх, а плекати і розвивати. 

Немає коментарів:

Дописати коментар