неділя, 15 листопада 2015 р.

Відкритий урок математики

13 листопада 2015 року у 10 класі було проведено відкритий урок геометрії. Учнями розв’язувалися різноманітні задачі: на побудову перерізів куба, піраміди, прямокутного паралелепіпеда та ін.
У цей день народився відомий український письменник Остап Вишня. Саме тому, ми пригадали його математичні гуморески: «Паралелепіпед», «Геометрія» та «Ведмідь». Під час обговорення гуморески «Паралелепіпед», учні зробили висновок, що лише сумлінне ставлення до навчання дасть результат. Не можна розраховувати на удачу і нехтувати своїми учнівськими обов’язками, інакше можна стати таким же об’єктом жартів як Олег Трійченко. Крім того, незнання виражаються не лише в негативних оцінках, але й в деградації особистості.
Гумореска «Геометрія» змусила замислитися учнів про самоорганізованість та відповідальність. Неправильне застосування головним героєм Васею Перепелицею закону математики: «від зміни місця доданків сума не змінюється», призвело до фатальних наслідків – він не склав іспит з геометрії. Спочатку слід братися за важливі речі, а вже потім – займися своїм хобі.





Немає коментарів:

Дописати коментар